Judo4Balance & Fallprevention

Varje år faller 270 000 personer i Sverige så pass illa att de måste söka vård. En av de mest utsatta grupperna är äldre. Men med rätt sorts träning kan risken att falla minskas.

Musubi Dojo Kampsportsförening har nu tre stycken licensierade instrukörer i svenska Judoförbundets koncept för fallprevention.

Vi kan alltså erbjuda två alternativa upplägg – låter det bra? Fortsätt då att läsa nedanför…

Falltrygghet för äldre

Nu startar vi grupper i Falltrygghet för äldre. Under kursen får du som är 65+ träna balans, styrka och fallteknik för att förebygga fallolyckor minska risken att skadas om du skulle falla.

Fallkompetens i arbetslivet – minska fallolyckorna på arbetet

Under 2020 kan vi erbjuda kostnadsfri fallträning för företag. Under 10 veckor får företagets anställda träna balans, styrka och fallteknik i syfte att förebygga fallolyckor och minska risken att skadas vid ett fall.

Träningen genomförs på arbetstid på er arbetsplats. Träningen är kostnadsfri för företag som har AFA:s försäkring, vilken ingår i de flesta kollektivavtal.

Instruktörer inom konceptet Judo4Balance

Vi har för närvarande 3 licensierade instruktörer och ytterligare någon till väntas falla in i leden inom kort. 

Judo4Balance är inte bara en ny kampsportsstil eller träningsform utan konceptet ställer högre krav på planeringen och utförandet än vanliga pass – Svenska Judoförbundet har därför lagt extra mycket krut på att säkra utbildning inom området.

Nyfiken? Hör av dig!