LudoSport –

Ljussvärdsfäktning som idrottsaktivitet

LudoSport ljussvärdsfäktning är en idrott där man duellerar med ljussvärd som består av ett metallskaft och ett lysande plastblad. Idrotten har sitt ursprung i Milano, Italien, år 2006 och har spridit sig till många länder i Europa och Amerika, inklusive Sverige.

Alla LudoSport-skolor är anslutna till det internationella LudoSport-nätverket och utövar sporten med samma regler, tekniker, utrustning och utbildningsprogram. Skolorna organiserar träningar, kurser och turneringar, både lokala och internationella.

Var, när och hur funkar det?

Vi håller till i våra lokaler i Löddeköpinge, Produktvägen 12F.

Värdegrunden inom LudoSport förkortas till SeCuRi. Det står för:

  • Servizio (service eller tjänst)
  • Cura (omtanke)
  • Rispetto (respekt)

Servizio handlar om att stötta sina träningskamrater och att ständigt hjälpa varandra att utvecklas.

Cura handlar om att visa omtanke gentemot både sig själv och andra genom att utöva tekniker på ett säkert och kontrollerat sätt för att inte utsätta varandra för risk eller skada.

Rispetto handlar om att respektera varandra och exempelvis aldrig underskatta någon på grund av deras erfarenhetsnivå eller personliga förutsättningar. Det handlar också om att vara uppmärksam på sig själv, både sina starkare och svagare sidor, och att kunna sätta detta i relation till sina träningskamrater.

LudoSport Sverige består av en samling ideella föreningar. Sporten har funnits i Sverige sedan 2015 och finns i dag i flera svenska städer. Vi har en stark gemenskap och gillar att umgås både på och utanför träningarna. Vi anordnar regelbundet sociala aktiviteter för våra medlemmar. Hur mycket du vill engagera dig i dem väljer du förstås helt själv.

Våra duktiga utbildade instruktörer – LudoSport