Grattis Bella!!!

Vi vill från klubben rikta ett riktigt varmt grattis till Isabella Melin – som nyligen mottog diplom och en fin check för sina insatser som ledare i våra barn- och ungdomsgrupper. Så bra jobbat – grattis!!

 

Motiveringen Isabella Melin

Isabella är en ny ledarförmåga i föreningen som kanske bara tagit sina första steg som inhoppande hjälptränare på judo och lekledare på barnkalas i klubbens regi men redan visat framfötterna. För ett par år sedan var Isabella en ganska blyg person som höll sig ifrån uppmärksamhetens ljus men på sistone har denna nyss blivna16-åring tagit jättekliv personligen och är nu ett föredöme för de jämnåriga och mången yngre tjej i klubben.

Det är inte så mycket i den traditionella ledarrollen som hon skiner utan det är i den sammanhållande rollen som hon utmärker sig. Alla ungdomsidrotter lider idag av attmånga barn slutar när de kliver in i de yngre tonåren. Mer så för tjejerna och än mer för tjejer inom kampsport. Isabella tog sig över denna tröskel och agerar nu, kanske omedvetet, med att få fler tjejer att stanna kvar i idrottslivet. Hon gör så genom atthålla ihop ett inofficiellt nätverk av tjejer både inom och utanför klubben. Ser till att saker händer, att folk kommer och att alla känner sig välkomna och trygga. Även så för de yngre tjejerna som har en sorts ”klubb-stora-syster” i Isabella.

Detta har inte gått oss andra, till majoriteten manliga medelålders, tränare förbi. I uppdraget att försöka få svensk ungdom att inte försvinna från idrotten under tonårenär en Isabella mer värd än tio av oss andra och detta tycker vi är en förmåga väl värd att premieras.

Om Stipendiet

Finansieras av Sparbanksstiftelserna Skåne; 1826, Finn, Färs & Frosta och Stiftelsen Gripen. Sparbanksstiftelserna i Skåne vill tillsammans med RF-SISU Skåne uppmärksamma alla idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Det görs genom att dela ut 250 stipendier och hylla de ideellt arbetande idrottsledarna. Läs mer om stipendiet – alla vinnarna kommer upp på lista från 13/5