För en vecka sedan startade vi upp inomhus för barn- och ungdomar, med en del restriktioner och anpassningar. Det har fungerat bra!

Den gångna veckan har det även kommit tolkningar, efter samtal mellan RF, Kampsportsförbund och FHM, som gör gällande att även vuxenträningen kan hållas inomhus. Vi startar detta på måndag den 1:e februari.

Restriktioner

Som för barn- och ungdomsträningen är det med strikta restriktioner som vi följer, se nedan. Det blir inomhus men det blir träning med avstånd och distansanpassning. Alla stilarna har tagit fram träningskompendier som skickas till alla utövare samt anslås på klubben – med riktlinjer och restriktioner samt framförallt exempel på tekniker och träningsmoment som får köras.

Exempel på träningsupplägg;

För att uppfylla riktlinjerna förslås följande träningsförfarande:

  • Olika typer av fysträning. Såsom armhävningar, situps, upphopp etc.
  • Slag- och sparkövningar utan partner. Bra ur teknikhänseende. 
  • Individuell fallträning. Detta tillåter att långa avstånds hålls och är i sin tur oberoende av utrustning.
  • Ingångsträning för olika kasttekniker. Förbättrar fotarbetet och tajmingen.
  • Utövare kommer ombytta till träningen.
  • Ingen träning på andra klubbar, med kontaktsport, tillåts.
  • Maximalt antal tränande i lokalen samt att allas deltagande skall antecknas.

Nu är det ännu mer fokus och viktigt med egenansvaret och att man är absolut symptomfri (inkl personer i ens närhet) och att man följer alla karantänregler.

Nyintag

Vi har även bestämt att det är ok för nya eller intresserade att börja – givet att ovan riktlinjer följs (symptomfri, ingen kontaktsport på andra klubbar osv). Även om det är en del anpassningar i träningen så ger det även fördelar med sådan träning; mer fokus på teknik och kondition/styrka. Lägg en intresseanmälan så hör vi av oss med besked – träningstider och schema hittar du här!

Det är skönt att vi kan komma igång igen – om än med en del restriktioner, tillsammans kan vi hjälpas åt för att hålla oss friska och minimera smittspridningen! Vi är även medvetna om att det kan vända igen så vi följer utvecklingen nogsamt och har löpande avstämningar då nya besked kommer.

Väl mötta – vi ses på mattan!!