I veckan som gått höll regeringen presskonferens där det framgick att det nu är ok att träna för barn och ungdomar som är födda 2005 eller senare.

Därför kör vi igång terminen för barnträningen redan på måndag den 25/1 – endast en vecka försenat; känns jätteskönt! (Än så länge enligt ordinarie tider – se schemat för tider). Som tidigare nämnts är det fortsatt rekommenderat att undvika träning (åtm inomhus) för utövare födda 2004 och tidigare (all vuxenträning) så vi kommer att fortsätta med viss utomhusträning och erbjuda Yoga for BJJ tills läget ändras.

DOCK!! Det är på samma premisser som tidigare; 

  • Undvik närkontakt (fokus på fysträning, träna på ingångar, tekniker på egen hand och liknande)
  • Stanna hemma om du har minsta symptom, eller någon i din närhet uppvisar symptom eller är sjuka!
  • Allt ombyte sker hemma
  • Tänk på handhygienen och tvätta händerna ordentligt

Utöver dessa allmänna restriktioner så tillkom en ny Pandemilag den 8.e januari 2021 som innebär en begränsning i antal personer samlat i lokalen samtidigt; varje person ska ha minst 10kvadratmeters yta att tillgå. Det innebär en begränsning i antalet samtidiga närvarande – dels i dojon (mattområdena) och dels i in- och utgångar!

I respektive dojo får endast 12 personer vistas samtidigt. I respektive hall och samlingsutrymme får endast 5 personer vistas samtidigt!

Vi bedömer att alla klasser kan köra utan begränsningar i antalet deltagare (sammanlagt 24 pers träna) men huvudinstruktören och dess assisterande tränare har rätt att neka tillträde om antalen överskrids. Bedömer vi att risken uppstår så kommer vi att införa någon sorts anmälan – det återkommer vi i så fall om…

Vi kommer även att ha en in- och separat utgång, vilket innebär att barnen/ungdomarna måste ta sina skor/ev jacka till utgången och ställa där tills passet är klart – för att undvika att de möter nästa pass utövare i ingången… tränare kommer även att reglera in- och utgången så att det maximala antalet personer hålls i dessa utrymmen. Det kommer att finnas skyltar härom.

Vi beklagar besväret som det kan innebära men vi hoppas att alla har överseende och att vi hjälps åt att hålla smittorisker nere och att vi så snart som möjligt kan återgå till ordinarie träningsförhållanden igen!

Sköt om er så ses vi snart på mattan igen!

Styrelse och tränare i Musubi Dojo Kampsportsförening