Fallkompetens i arbetslivet

Svensk judo tar initiativet till ökad fallkompetens på arbetsplatser

Fallolyckor är den vanligaste arbetsplatsolyckan. Varje år inträffar 11 000 fallolyckor på arbetet. Det innebär både lidande för den anställde men också stora kostnader för arbetsgivaren i form av sjukfrånvaro och sjukvårds- och rehabiliteringskostnader. Men med rätt sorts träning kan fallolyckor förebyggas.

Fallkompetens i arbetslivet till företag

Svenska Judoförbundet har tillsammans med AFA försäkring tagit initiativet till att öka fallkompetensen på svenska arbetsplatser genom projektet Judo4Balance – Fallkompetens i arbetslivet.

 

Vi på Musubi Dojo Kampsportsförening vill självklart vara med och bidra till detta fantastiska projekt och erbjuder kurser i Fallkompetens i arbetslivet tillsammans med licensierade judoinstruktörer som genomgått specifik utbildning för att hålla fallkompetenskurser.

Kursen består av balans- och styrketräning samt övningar som förbättrar kroppsuppfattningen och den fallteknik som lärs ut i judo. Träningen anpassas utifrån målgrupp och individens egna förutsättningar. Det som är unikt med judons fallträning är inte bara den naturliga styrke-, koordinations- och balansträning som den ger, utan att den också kan lindra de skadliga effekterna av de fall som inte går att förebygga utan ändå inträffar. Fallkompetenskursena består i huvudsak av tre delar: balans, styrka och fallteknik. Träningarna genomförs under 10 veckor, en timme per gång.

Vår instruktör kommer ut till er arbetsplats och håller i kursen på arbetstid – eller enligt överenskommelse.

Vilka företag kan ansöka om kostnadsfri träning?

Alla företag med en kollektivavtalad försäkring hos AFA kan ansöka om kostnadsfri fallträning till arbetsplatsen. AFA.s försäkringar är en del av kollektivavtalen, vilket innebär att 9 av 10 har försäkringen genom sitt jobb. Är ni osäkra på om ni har försäkringen, skicka in en intresseanmälan eller hör av er till oss så kollar vi upp det åt er. Antalet platser är begränsat och urval sker löpande så anmäl ert företag redan idag.

 

Prova-på Fallkompetens i arbetslivet

Vi kommer gärna ut till ert företag och håller i ett gratis prova-på-pass så att ni får en bättre uppfattning om vad träningen innebär och har möjlighet att ställa frågor. Kontakta oss för mer information (se nedan).

 

Mer information och intresseanmälan

På Svenska Judoförbundets sajt hittar du mer information om projektet samt länk till intresseanmälan. Du kan även höra av dig direkt till oss så hjälper vi dig – antingen via formuläret härintill eller till judo4balance@musubi-dojo.se.

Kontakt och frågor

David Ventorp, Hugo Bäckström eller Johan Michaëlsson, licensierade instruktörer
E-post: judo4balance@musubi-dojo.se

Varmt välkomna!

Nyfiken? Hör av dig!