Sport Ju-jutsu

Sport Jujutsu är en modern stil av jujutsu och innehåller slag och spark, kast och nedtagningar och markkamp med lås. All träning och alla tekniker som tränas är anpassade för riktig kamp och för tävling om man vill. Stilen är fysisk och innehåller även system för självförsvarsträning.

Stilen grundades 1997 av Ingemar Sköld och hans elev Ricard Carneborn. Regelverket sätts upp och förvaltas i Sverige av Dynamix Fighting Sports: hemsida eller på Facebook.

Stilen lämpar sig mycket bra till alla som vill träna hårt och kanske tävla i framtiden. Sverige har rönt mycket framgång i internationella tävlingar de senaste åren, såväl EM- och VM-titlar! SM-tävlingar går även att följa Ju-jutsu fighting (den internationella tävlingsbenämningen) i SM-veckan som sänds via SVT. Videolog från VM-framgångarna 2019 – Nacka Dojo (youtube).

Om inte tävling lockar så passar Sport Jujutsu även mycket bra som allsidig och rolig motion och man tränar även mycket tekniker som kan fungera i en självförsvarssituation.

Sport Ju-jutsu på våra uppvisningar