Ju-Jutsu Ryu

Den Ju-Jutsu-stil vi tränar efter heter Sweden Ju-jutsu Ryu. Men vi kallar den Ju-Jutsu Ryu eller bara JJR. Ju-jutsu är omväxlande och innehållsrikt. Det finns tekniker som passar de flesta och alla ska kunna hålla på med Ju-jutsu. Många av de som börjar träna gör det för att få lära sig självförsvar.

Förbundet Sweden Ju-Jutsu Ryu bildades 2011 och är ämnat att bevara mångfalden av svensk Ju-jutsu och finnas där för alla, oavsett om man tävlar, motionerar eller tränar traditionellt självförsvar. Stilens grundare är Nico Christoforidis, 7 dan Ju-jutsu Ryu och Hamid Zaheri, 5 dan Ju-jutsu Ryu .

Ju-jutsu Ryu utgår från en teknikbank på grundtekniker som grund och botten är efter före detta Svenska Budo Förbundets Ju-jutsu system under 1980 talet till 2000 talet. Varje klubb har sedan möjlighet att ändra, lägga till eller dra ifrån tekniker. Därefter gör klubben sina egna försvarstekniker – dvs anfall/attack och lämpligt försvar. Klubbens upplägg är baserat på JJR´s riktlinjer och Tsutsumi Jugo Ryu från Australien och Jim Wagners Reality Based Personal Protection System.

Ju-Jutsu Ryu på våra uppvisningar