Brasiliansk Ju-jutsu (BJJ)

Brasiliansk Ju-Jutsu – en kampsport för alla

Bjj brukar framhävas som den kampsport där en mindre utövare har störst möjlighet att övermanna en större och starkare motståndare. Anledningen till detta är att teknik alltid går före fysiska egenskaper så som storlek och styrka.

Träningstider

Genom att fokusera på teknik och koncentrera kampen i huvudsak till marken behöver inte en mindre kroppsstorlek vara ett handikapp. Detta gör att Bjj är en kampsport som passar alla tjejer som killar, små som stora och gamla som unga.

Den mest effektiva kampsporten?
Sedan början av 90-talet har BJJ spridit sig som en löpeld över världen. Stora framgångar i tävlingar där olika kampsporter möts under begränsade regler har gett BJJ ryktet om sig att vara den mest effektiva kampsporten. Från början är BJJ utvecklat i självförsvarssyfte men idag är tävlingsformen dominerande.

Vår huvudinstruktör för BJJ (Per Gran) är graderad i flera olika kampsportsstilar och en väldigt uppskattad instruktör – framförallt för sitt höga tekniska kunnande. Trots sin storlek och tyngd är det alltid teknikerna som gör honom så uppskattad i kamp och pedagogik.