Falltrygghet för äldre

Falltrygghet för äldre – för en tryggare vardag

När vi blir äldre får vi sämre balans, långsammare muskler och blir svagare. Det gör att vi inte hinner parera om något plötsligt händer och har lättare att falla. Men med rätt träning fallolyckor förebyggas och den personliga tryggheten förbättras.

Svenska Judoförbundet tagit fram ett särskilt fallträningsprogram för äldre, Judo4Balance – Falltrygghet för äldre. 

På kursen får du som är äldre träna balans och stryka för att förebygga fall och även fallteknik för att minska risken att skada sig de gånger fallet inte går att undvika. Träningen leds av licensierade judoinstruktörer från Musubi Dojo Kampsportsförening som genomgått särskild utbildning hos Svenska Judoförbundet för att hålla falltrygghetskurser för äldre.

Vem kan vara med?

Alla över 65 år är välkomna. Det behövs inga förkunskaper utan träningen kan anpassas efter varje individs förmåga. Många deltagare vittnar om att träningen både bidrar till ökat välmående och trygghet i vardagen men också att de har väldigt roligt tillsammans på träningarna. 

Dag och tid

I rådande läge har vi ingen planerad kurs men så snart pandemin har lämnat oss och vi kan återgå till mer normala rutiner så återkommer vi med starttider för en kurs, som pågår i 16 veckor. Vi kommer även att hålla fortsättningskurser.

Plats: Musubi Dojo Kampsportsförening, Produktvägen 12F, Löddeköpinge.

Pris 800 kr. Fika ingår efter varje träning.

Anmälan

Du anmäler dig antingen via formuläret härintill eller till judo4balance@musubi-dojo.se.

Kontakt och frågor

David Ventorp, Hugo Bäckström eller Johan Michaëlsson, instruktörer
E-post: judo4balance@musubi-dojo.se

Varmt välkomna!

Nyfiken? Hör av dig!