I slutet av januari hade vi premiär för den väldans populära kampsportsstilen Brasiliansk Ju-jutsu (BJJ) – även för barn och ungdomar (6-14 år)! Vi har ju haft BJJ för vuxna (+15 år) i några år nu och vi älskar det!!

Och barnen också!

Så därför var det ett enkelt beslut att sätta igång ett träningspass för sugna utövare mellan 6 och 14 år.

Vi tränar på söndagar mellan 12.00 och 13.15.

Det går bra att komma och börja träna – oavsett om du har erfarenhet eller är nybörjare. Det är en mjuk och följsam kampsportsstil som bygger på mycket rörelse(glädje) – vilket ju är vårt ledord 🙂

Hur börjar jag?

Så; inget att tveka på – fyll i en intresseanmälan och kom ner till klubben på söndag så ses vi på mattan!! (tränar du redan i klubben kan du hoppa över intresseanmälan…)

Om stilen

Historia
Brasiliansk jiu-jitsu (Bjj) härstammar från japansk jiu-jitsu och judo men har under decennier vidareutvecklats av familjen Gracie. BJJ är en grappling-stil, vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på mattkamp-tekniker för att försvara sig och oskadliggöra sin motståndare.

En kampsport för alla
BJJ brukar framhävas som den kampsport där en mindre utövare har störst möjlighet att övermanna en större och starkare motståndare. Anledningen till detta är att teknik alltid går före fysiska egenskaper så som storlek och styrka. Genom att fokusera på teknik och koncentrera kampen i huvudsak till marken behöver inte en mindre kroppsstorlek vara ett handikapp. Detta gör att BJJ är en kampsport som passar alla tjejer som killar, små som stora och gamla som unga.

Den enskilt mest effektiva kampsporten
Sedan början av 90-talet har Bjj spridit sig som en löpeld över världen. Stora framgångar i tävlingar där olika kampsporter möts under begränsade regler har gett Bjj ryktet om sig att vara den mest effektiva kampsporten. Från början är Bjj utvecklat i självförsvarssyfte men idag är tävlingsformen dominerande.