Inom sport ju-Jutsun är stor del av teknikerna baserade på judo och vi har den stora förmånen att ha en väldigt rutinerad judoka som instruktör: Joel Lilleås. [singlepic id=595 w=430 h=320 float=right]

Vi har ingen egen utpräglad vuxenträning i judo (den är så väl integrerad i sport ju-jutsun), ca 2 tredjedelar av träningen läggs på judoträning (kast, svep, nertagningar och mattkamp) så det tar lite längre tid att graderas i judo – å andra sidan graderas vi löpande i såväl judo som i Sport Ju-jutsu. Så de flesta av oss har olika grader i Sport Ju-jutsu respektive Judo. Praktiskt bland annat då vi gör samaktiviteter med andra klubbar eller deltar på läger: vi kan vara med på många fler tillfällen 🙂

Inom barn- och ungdomssektionerna har vi såväl renodlad Judo som Sport Ju-jutsu och vi ser att många av ungdomarna (10-14) tränar bägge stilarna eftersom man har stora fördelar från Judo när man utövar Sport Ju-jutsu.

Alltså ytterligare en fördel av att träna i vår klubb. En trevlig klubb med bra bredd. Välkommen att prova!

Tisdagen den 26:e maj graderade två av våra andra instruktörer till grönt bälte i judo.

Andreas Malmström och Johan Michaëlsson

Grattis!

[singlepic id=772 w=330 h=220 float=left][singlepic id=839 w=330 h=220 float=right]